Kidsclub Kidsclub

Kidsclub
Bij de kidsclub van 18 februari ging het over de 40 dagentijd. Wat is dat eigenlijk? De 40 dagen tijd? Hier hebben we het in de kidsclub over gehad.
We hebben het verhaal gehoord van Jezus in de woestijn. Daarna hebben we gepraat over het verhaal. Hoe zou jij het vinden om alleen in de woestijn te zijn? En wat zou je doen? Ben je wel eens alleen of voel je je wel eens zo?
Als verwerking mochten de kinderen schilderen over het verhaal, het cijfer 40 of de gevoelens die het verhaal oproept. Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt. Een aantal van de schilderijen liggen nog in het Toornhuus en zijn voor belangstellenden te bewonderen.

De volgende kidsclub is met Palmpasen 25 maart en ook de zondag erna 1 april, want dan is het Pasen. Tot dan!

Groetjes Astrid en Marieke

We hopen dat jullie er bij zijn!

Kidsclub Ezinge

Jeugdclub Jeugdclub

Thema-avond met wijkagent
Op 1 december hebben we een leuke en leerzame avond gehad over vuurwerk in het Dorpshuis in Ezinge georganiseerd met Jongerenwerk Winsum en Jeugdsoos De Begane Grond. Wijkagent Jan Werners gaf voorlichting over vuurwerk en de gevaren van vuurwerk. Vooral het illegale vuurwerk.
Ook heeft hij veel verteld over zijn werk en ervaringen bij de Politie. Dit was erg interessant.
Na de presentatie van de wijkagent kon er nog gegamed worden.
Er zijn veel jongens en meiden op de avond geweest.

Escaperoom
Op 15 december zijn we met ruim 20 jongeren en een aantal ouders naar de Postwagen in Tolbert geweest om een escaperoom te doen. We werden in groepjes opgesloten in een cel en moesten proberen te ontsnappen. Je kon alleen uit de cel ontsnappen door allemaal puzzels op te lossen. Om de puzzels op de kunnen lossen moest je samenwerken. Dat was niet eenvoudig. Slechts 1 van de 5 groepen wist binnen de tijd te ontsnappen uit hun cel. Gelukkig werden de anderen na een uur ook vrij gelaten en konden we weer met z’n allen naar huis terug.

Belangrijke data
12 januari – chillclub nieuwjaarsborrel (dorpshuis)
26 januari – sportavond (gymzaal)
2 februari – Sirkelslag (Toornhuus)
16 februari – Darten (café het Haventje)
16 februari – Meidenavond (Toornhuus)
2 maart  -  Filmavond (Dorpshuis)
23 maart  -  Informatie over werken bij Defensie (Toornhuus)

Let op: voor de activiteiten Sirkelslag, de dartavond en de meidenavond moet je je opgeven. Dit kan via Facebook of via een persoonlijk bericht aan Astrid of Marieke.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail ons;

Jeugdclub Ezinge

datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur