Programma Vorming & Toerusting Programma Vorming & Toerusting
Alle avonden van 19.30 tot ca. 21.30 uur

Zie hieronder voor meer informatie
of mail naar    emg.wiersma@gmail.com

Programma Programma
Samengesteld door de WERKGROEP VORMING & TOERUSTING van de PROTESTANTSE GEMEENTE EZINGE

kerk & samenleving

activiteitenprogramma 2019-2020

De Marcus-expeditie (8, 22 oktober, 5, 19 november)
Dit Bijbelboek is waarschijnlijk het oudste van de vier evangeliën. De nadruk ligt op het spreken en optreden van de volwassen Jezus. Het Marcus-evangelie is op een verrassende wijze samengesteld en heeft interessante verwijzingen naar andere verhalen in de Bijbel. Aart van Lunteren zal ons door Marcus leiden.

De Drie Koningen, in legenden en beeld (17 december)
Vorig jaar hielden Bob Rueck en José van de Griek een boeiende presentatie over Marialegenden. Dit jaar komen zij vertellen over legenden rond de Drie Koningen. Daarbij tonen zij foto’s van bijzondere schilderijen waarop de legenden zijn afgebeeld.

Workshop ‘voorlezen in de kerk’ (14 januari)
Deze workshop is bedoeld voor ouderlingen en diakenen die regelmatig spreken in de kerk. Gedurende een uurtje (voorafgaand aan de kerkenraadsvergadering) krijgen de deelnemers vele tips en tricks voor het boeiend overbrengen van hun verhaal.

De betekenis van de liturgie en het liturgisch jaar (18 februari)
De liturgie van een kerkdienst heeft een natuurlijke opbouw. Ook het liturgisch of kerkelijk jaar kent een vaste structuur. Lydia van Ketel vertelt ons over de betekenis van deze geraamten van het kerkelijk leven.

Innerlijk pelgrimeren, op weg naar je hart (24 maart)
Een pelgrimage is een spirituele tocht. Het gaat niet zo zeer om het doel, maar om verdieping die je onderweg krijgt. Voor een pelgrimstocht hoef je niet letterlijk op pad te gaan. Esther Wiersma neemt een routekaart mee. Door middel van korte opdrachten op papier banen we ons een weg naar ons hart.

Een hedendaags passiespel: film ‘Jésus de Montreal’, met nagesprek (3 april)
Een jonge acteur verzamelt een groep toneelspelers waarmee hij het passiespel op een originele, confronterende en maatschappijkritische manier brengt. De film stelt vragen over afhankelijkheid en autoriteit, integriteit en schijnheiligheid, spiritualisme en de betekenis van kunst. Met nagesprek.

Een avond over afscheid en rouw; documentaire ‘Niet zonder jou’, met nagesprek (26 mei)
Een ontroerende documentaire over een bejaard echtpaar. Door de doofheid van de man en de dementie van de vrouw stapelen misverstanden zich op en neemt de vertwijfeling toe. Hoe om te gaan met de beperkingen die ziekte en ouderdom met zich meebrengen? En wat als de geliefde overlijdt? Met nagesprek.

De avonden vinden plaats in het Toornhuus, van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), met uitzondering van de voorleesworkshop (19:00 -20:00 uur in de kerk).
Meer informatie kunt u krijgen bij de leden van de werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestante Gemeente Ezinge:
Aart van Lunteren,  0594 852 352 (a.van.lunteren@solcon.nl)
Esther Wiersma, 0594 699 250 (emg.wiersma@gmail.com)

Korte viering, Pinksteren
datum en tijdstip 31-05-2020 om 09:30
Pinksteren, viering is online te volgen. meer details

datum en tijdstip 07-06-2020 om 09:30

datum en tijdstip 14-06-2020 om 09:30