Bij de diensten Bij de diensten

Na de vakantie zien we iedereen weer op zijn plek terugkeren. Sommigen met bijzondere ervaringen, anderen hebben naar hun idee lekker niets gedaan en zij zijn totaal uitgerust. Het “gewone” leven begint weer zeggen we dan. Maar hoe gewoon is dat voor ons? Weer aan het werk, koffievisite bij een jarige, een vergadering van het een of ander, zondag naar de kerk, dat ene klusje(die er voor de vakantie al lag) nog even afmaken…enz. We hebben het binnen een week weer druk met alles.
Of kunnen we toch even nagenieten, hoe het was.

De Bijbel vertelt wonderlijk mooie verhalen, die al eeuwenlang van mond tot mond gaan.
De Bijbel is een bron van inspiratie zijn. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat namelijk niet koud, maar brengt in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor zichzelf, maar deel je graag met anderen.
Verhalen waarin we iets op het spoor komen van God, die ons denken te boven gaat. Zijn Zoon Jezus liet zien hoe God naar mensen toe komt.
We lezen in de Bijbel: Lucas 14:1-14
Jezus vertelt het verhaal van de eersten die achteraan komen te staan. Een ereplaats kies je niet, die krijg je. Als je voor jezelf de beste plaats kiest, loop je het risico dat je naar achteren moet als iemand binnenkomt die belangrijker is dan jij.

15 september worden de nieuwe ambtsdragers bevestigd en wordt afscheid genomen van aftredende,de namen zijn bekend gemaakt in het vorige Kerkvenster. Voorganger in deze dienst is ds. Klaas Dijkstra.
22 september is de startzondag; een open dienst in de schuur bij fam. Neutel te Saaksum, In een soort hagenpreek gaat ds. Lydia van Ketel voor. Verder geeft elke werkgroep of commissie een korte uitleg over hun werkzaamheden

Namens de werkgroep liturgie en muziek nodig ik u uit om deze mooie en leerzame diensten bij te wonen.
Henk Oosterhoff

datum en tijdstip 20-10-2019 om 09:30