Werkgroep Groene Kerk Werkgroep Groene Kerk
Groenekerkendag 2019

Zet op 5 oktober uw volgende stap naar een duurzame levensstijl! Het evenement Groen Geloven biedt een nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Luister naar prikkelende speeches, maak tijdens de proeverij kennis met duurzame initiatieven uit de praktijk en ontmoet mensen die net als u ook op zoek zijn naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Ontdek tijdens Groen Geloven welke stappen u kunt zetten om thuis, in de kerk en in uw omgeving het verschil te maken.

Groen Geloven
Groen Geloven vindt plaats in het Dominicanenklooster in Zwolle. Vanaf het station Zwolle is de locatie goed bereikbaar.
De GroeneKerkendag biedt dit jaar weer een afwisselend programma. In de ochtend kunt u luisteren naar inspirerende speeches van o.a. Reinier van der Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort over wat de Bijbel zegt over ecologische gerechtigheid. Tussendoor worden voorbeelden gedeeld van groene acties en gaan we creatief aan de slag met de ontvangen inspiratie.

Duurzame proeverij en verdiepende colleges
In de middag kunt u interactief kennis maken met een duurzaam product of initiatief naar keuze. Het middagprogramma is een programma op maat. U stelt het ter plekke zelf samen. U kunt kiezen uit meer dan tien onderwerpen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘God in de supermarkt’, ‘de nieuwe beurskoers’, ‘leven zonder afval’ of ‘monumentale kerkpanden’ tot ‘subsidies voor zonnepanelen’. Bent u meer op zoek naar stevigere kost? Dan is er in plaats van de proeverijen ook de mogelijkheid om een college te volgen.

Lunch en borrel inbegrepen
Uiteraard is aan de nodige versnaperingen gedacht. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden. De dag sluit af met een duurzame borrel (inclusief bierproeverij). Zowel lunch als borrel zijn geheel bij de prijs inbegrepen.

Bekijk het hele programma op https://www.groenekerken.nl/programma-groen-geloven/

V&T De Liefde van een vrouw (1)
datum en tijdstip 20-10-2020 om 19.15 inloop

Kopij Kerkvenster inleveren